Rally vs. Jira vs. Jira Align

Bernarda Ivičević - 5 min read
Content Marketing Specialist

Kako organizacije nastoje postati ili ostati agilne, traže softverska rješenja za agilno upravljanje projektima koja im mogu pomoći u usvajanju agilne metodologije za cijelo poduzeće.

Rally Software i Jira se i dalje široko koriste kao alati za upravljanje projektima, programima i portfeljem, ali kako se procesi agilnog razvoja povećavaju, sve više organizacija daje prednost prelasku na Jira Align. U ovome članku ćemo pokušati predstaviti najbolja rješenja za vaše poslovanje.

​​

Što je Rally Software?

Rally Software (ranije poznat kao Agile Central) je platforma za agilno planiranje i provedbu koja timovima i organizacijama omogućuje planiranje, određivanje prioriteta, upravljanje i praćenje svog rada. Popularna je među tvrtkama srednje veličine kojima je potrebno softversko rješenje koje usklađuje ciljeve i poslovne ciljeve, poboljšava učinkovitost. Integrira se s Jirom, CA, Githubom, itd., te uključuje mnoge alate, poput Kanban portfelja, praćenje izdanja, nadzornu ploču rizika i Github konektor.

Rally Board

Rally Software ploča za timove pomaže uskladiti dnevne zadatke s organizacijskim strategijama. Podržava Scrum i Kanban tako da timovi mogu samostalno upravljati svojim radnim tijekom i pregledavati zadatke u fazama kroz Work Views. Rally Software također podržava mogućnosti planiranja napretka, ovisnosti, usklađivanja, roll-up.

Što je Jira Software?

Jira Software je rješenje za praćenje zadataka i projekata za sve članove agilnog tima za razvoj softvera koji mogu planirati sprintove, pratiti zadatke te izdavati softver koji se temelji na organiziranim metodologijama najbolje prakse. Softver je prilagodljiv tako da se timovi mogu odlučiti za radni tijek spreman za korištenje ili stvoriti vlastiti. Timovi mogu pratiti performanse i ovisnosti pomoću vizualnih alata i izvješća. Jira Software se integrira s više od 3000 aplikacija na Atlassian Marketplaceu.

Jira Board

Poput Rally Softwarea, Jira uključuje Scrum i Kanban opciju pogleda kako bi povećali komunikaciju i poboljšali vidljivost. To može koristiti više timova, uključujući bilo koji poslovni tim (HR, Marketing). Značajka “Work in Progress” (WIP) omogućuje timovima da uoče i spriječe uska grla za lakši tijek rada. Alati za izvješćivanje podržavaju više od desetak agilnih formata izvješća i ugrađeni mehanizam za automatizaciju, što timovima olakšava automatizaciju bez kodiranja.

Što je Jira Align?

Jira Algin je prva platforma napravljena za skaliranje agilnih metoda u cijelom poduzeću. Jira Align se koristi za planiranje promjena, isporuku, mjerenje i učenje kroz razvojne cikluse. Strategija je izravno povezana s rezultatima kupaca jer je sav posao vidljiv, čak i na razini poduzeća. Jira Align pomaže da se članovi tima usklade s organizacijskim ciljevima kako bi se maksimizirali rezultati i ubrzala digitalna transformacija i strategija.

Jira Align Live Roadmap

Usporedba Jire, Rally Softwarea i Jire Align

Iako Jira, Rally Software i Jira Align imaju neke sličnosti, imaju i nekoliko ključnih razlika. A te razlike mogu imati značajan utjecaj, ovisno o vašim ciljevima i veličini vašeg poslovanja.

Koji alat za koji tip poslovanja?

Rally Software je odlično rješenje za firme koje žele usvojiti agilne metode u svim poslovnim fazama, ali je posebno prikladan za upravljanje projektima razvoja softvera.

Jira Software je alat za agilno upravljanje projektima za širok raspon timova. Male i velike tvrtke mogu koristiti Jiru za praćenje problema, korisničku podršku, razvoj proizvoda i još mnogo toga.

Kako se tvrtke razvijaju i rastu, morat će prijeći na Jira Align. Jira Align pruža “zaštitne ograde” koje organizacijama omogućuju pristup unaprijed definiranim konfiguracijama najboljih praksi radi poboljšanja vidljivosti i predvidljivosti. Jira Align donosi transparentno agilno izvješćivanje, usmjereno na isporuku i poboljšanje procesa kako bi podržao agilnost na razini poduzeća.

Pogled

Sva tri alata imaju usporedive poglede, uključujući preglede portfelja i programa Kanban za backlog. To omogućuje timovima da kreiraju prilagođene tijekove procesa te da testiraju i razvijaju svoju prilagođenu konstrukciju. Međutim, za razliku od Rally Softwarea, i Jira i Jira Align imaju izvrsne poglede na mapiranje puta.

Značajka mapiranja puta Jire Align može proširiti tri programska koraka u budućnost, a da pritom još uvijek uključuje predvidljivost i postotak stope pouzdanosti. Jira Align će također automatski gurnuti poznatu prihvaćenu brzinu u zaostatak. Za razliku od Rallyja, roadmap je robustan modul koji bilježi strateške teme visoke razine i detaljne zadatke poput značajki. Ovaj prikaz daje dodatnu vrijednost poduzećima koja žele učiti iz podataka u stvarnom vremenu kako bi povećali zračenje svojih podataka i članovima tima koji žele pratiti napredak.

Radni prostori za planiranje, upravljanje i praćenje

Jira Align nudi nekoliko prostorija koje omogućuju različitim razinama i više timova da prate kako određeni pojedinačni portfelji i programi funkcioniraju u odnosu na izvršenje, rizike, ovisnosti i ciljeve. Za razliku od Rallyja, Dependency Object je robustan objekt kojim se može upravljati i koji slika slike na programskoj ploči za planiranje koraka, prostorija i drugih izvješća.

tools at a glance

Zaključak usporedbe alata

Iako su Rally, Jira i Jira Align svi solidni alati za upravljanje projektima, Jira Align ipak nudi najviše fleksibilnosti, vidjlivosti i sigurnosti za organizaciju. Align je jedini alat prikladan za skaliranje na razini poduzeća i može zadovoljiti sve poslovne i razvojne potrebe.

Kada odlučite usvojiti novu aplikaciju za upravljanje projektima, odaberite onu koja je fleksibilna i sposobna rasti u skladu s vašim poslovnim potrebama. Razgovarajte sa svojim softverskim partnerom o migraciji kako biste pronašlli alate koji odgovaraju vašim jedinstvenim potrebama.

Možda će vam se svidjeti

S našim blogom vas održavamo u tijeku i obavještavamo vas o najnovijim dostignućima u području Atlassian alata
i Infobip rješenja.
Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi. Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”. Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Jira and Confluence trainings for all users Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku. U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Početak Atlassian putovanja LeasePlana U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost. Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za […]

Kontaktirajte nas
crossmenu