Postavljanje dokaza koncepta i kako će LeasePlan raditi s tim

Bernarda Ivičević - 3 min read
Content Marketing Specialist

Zajednički rad na zahtjevima

Tijekom zajedničkog rada na zahtjevima, naši certificirani konzultatni su zabilježili što LeasePlan Njemačka treba za softvere za upravljanje projektima koristeći provjerene venITure metode. Softver ne bi trebao samo poboljšati rad na projektu, nego ga i učiniti ugodnijim. Trenutno LeasePlan Njemačka radi na području upravljanja projektima s različitim alatima koji ne ispunjavaju uvijek u potpunosti zahtjeve koje bi trebali.

U tom kontekstu, upravljanje projektima s Jirom kao radnim prostorom i Confluenceom kao središtem za dokumentaciju, logičan je korak.

Atlassian rješenja tvrtke venITure

I Jira i Confluence su moćni alati koji upravljanje projektima pretvaraju u lagan, živ proces. Zadaci pružaju prikladan pregled statusa projekta - u bilo koje vrijeme! S našim internim rješenjem usavršavamo alate za upravljanje projektima i povećavamo učinkovitost.

Rješenje se u osnovi temelji na činjenici da se projekti u Jiri mogu prikazati i pratiti na dva načina: kao zadaci i kao Jira projekt. U početku se projektima upravlja u Jiri kao zadatcima određenog tipa projekta. Tijekom planiranja projekta, postaje predvidljivo da će projektni planovi postajati sve konkretniji i da će, posljedično, ovaj projekt trebati više prostora. Zbog toga, cijeli Jira projekt je kreiran na osnovu automatizacije zadataka.

Sada se napredak projekta može detaljno prikazati pomoću alata Advanced Roadmaps for Jira Cloud kao smislena Ganttova tablica. Na taj način možete jasno vidjeti ovisnosti između zadataka i njihovih podzadataka te ih prikazati u cijelom projektu. Ovo pojednostavljuje planiranje projekata i omogućuje timovima da prate kada nešto treba učiniti.

Dokaz koncepta

Prema zadanim postavkama, Jira kao moćan alat za planiranje projekata nudi gotovo neograničene mogućnosti za podršku timovima. Međutim, s vremenom su prevladali određeni pristupi. Na primjer, u venITure smo također razvili vlastito rješenje koje rado preporučujemo našim klijentima.

Nakon što je LeasePlan Njemačka prikupio sve zahtjeve tijekom početnog zajedničkog rada, naš zadatak je bio postaviti instancu Jira Software Cloud kao dokaz koncepta. Tijekom procesa fokus je bio na digitalnom, i prije svega, agilnom upravljanju projektima. U tu svrhu koristimo već provjereno rješenje koje ćemo staviti na raspolaganje LeasePlanu i implementirati u bliskoj budućnosti.

Postavke Jire i Confluencea

U susret svim tim mogućnostima, naravno, mora se postaviti temelj. To uključuje konfiguraciju pojedinih vrsta transakcija, maski, tijeka rada i njihovih odgovarajućih shema. S LeasePlanom smo se odlučili za sljedeće četiri vrste transakcija:

  • Projekti
  • Zadaci
  • Podzadaci
  • Paketi zadataka

Vrste zadataka su povezane s odgovarajućom klasifikacijom zadataka koje treba završiti i koji se uvelike mogu razlikovati ovisno o slučaju upotrebe. Kako bismo ih razlikovali i vizualno i u radu, koristimo tijekove rada u Jiri - definiriamo i bilježimo kako naš vlastiti proces funkcionira.

Nakon što smo kreirali relevantne tipove procesa, kreiramo maske koje određuju s kojim informacijama treba dostaviti ticket. I ovdje su kroz iskustvo i povratne informacije uspostavljena dobra rješenja na koja se rado vraćamo. Stvorene maske se dodjeljuju radnji zadatka putem sheme u tipu zadatka.

Zatim se tijekovi rada kreiraju putem Jire. Ovdje je moguće slobodno dizajnirati status i prijelaze. U prijelazu koji dovodi do statusa kao što je “Pending”, i time signalizira da je rad na navedenom ticketu zaustavljen, ima smisla, primjerice, pitati zašto je rad zaustavljen.

Drugačija je situacija kada se ticket promijeni iz statusa “In progress” u status “Riješeno”. Ovdje, na primjer, može biti važno dokumentirati s kojim je rezultatom završen rad na ticketu.

Nakon što su sve ove konfiguracije napravljene prema našem vlastitom rješenju, slijede prilagodbe kako bi sustav bio korisniji za LeasePlan.

Konačno, uslijedile su postavke automatizacije kako zadaci koji se ponavljaju, kao što je stvaranje projekta iz projektnog ticketa, ne bi postali zamora proces. Pozadina ovog je da su projekti u Jiri dizajnirani vrlo fleksibilno i njihova vlastita konfiguracija se stvara kada se kreiraju.

Prilikom postavljanja Confluencea, sve informacije o projektu trebaju biti smještene. To uključuje, na primjer, bilješke ili tablice. Sve što treba biti detaljnije za projekt da bi se moglo priložiti ticketu na Jiri, bit će dostupno projektnom osoblju na Confluenceu.

Prezentacija dokaza koncepta

Nakon što je dokaz koncepta završen, 18. svibnja 2021., tijekom jednosatnog uvoda, imali smo priliku predstaviti i objasniti trenutni status kao i implementirane funkcionalnosti timu iz LeasePlan Njemačka, Matthiasu Nettu, Andreasu Jantu i Moritzu von Knetenu. Rezultati ovog sastanka su nas doveli do dva već migrirana LeasePlan DCS i NM projekta. LeasePlan tim će kreirati račune na instanci i uskoro ih početi koristiti.

Možda će vam se svidjeti

S našim blogom vas održavamo u tijeku i obavještavamo vas o najnovijim dostignućima u području Atlassian alata
i Infobip rješenja.
Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi. Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”. Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Jira and Confluence trainings for all users Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku. U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Početak Atlassian putovanja LeasePlana U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost. Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za […]

Kontaktirajte nas
crossmenu